Spa 100
Spa-Francorchamps

264 paginas en meer dan 300 foto’s die de geschiedenis van de motor in Francorchamps beschreven. ! Een “collector” dat het ideale geschenk (ook aan zichzelf!) vormt.

Spa100

Francorchamps 100 ans de moto

Francorchamps

100 ans de moto
In de zomer van 1921 werd op de onverhardwegen die tussen Francorchamps, Malmédy en Stavelot ruwweg een driehoek vormden de eerste Grand Prix van België voor motoren gehouden. Twee categorieën streden er om de zege: 350cc en 500cc. Het was het begin van een groot avontuur, een onderneming die uiteindelijk leidde tot het huidige Circuit van Spa-Francorchamps, door velen beschouwd als ‘het mooiste circuit ter wereld’!
Op de Ardense omloop zorgden de motoren dus voor een première, al moesten ze een jaar later al het circuit delen met enkele automobielen.

In “FRANCORCHAMPS 100 ANS DE MOTO”, uitgegeven op een groot en luxueus formaat, wordt in tekst en beeld de geschiedenis van de motor in Francorchamps beschreven. Op initiatief van Christian Jupsin, stichter van DG Sport en in Francorchamps organisator van meerdere auto- en motorevenementen, werd dit werk geschreven door Pierre Capart, al geruime tijd motorjournalist en -kenner. Maar wat zou de tekst zijn zonder de talrijke schitterende en spectaculaire foto’s die in dit werk werden gepubliceerd? Het zijn er meer dan 300, uiteraard in zwart/wit voor die uit een ver verleden en in kleur voor die van minder lang geleden, van vandaag en van morgen. Sommige van die historische documenten mogen best als ‘sensationeel’ worden omschreven. Soms is zelfs enkel het beeld van de motoren of van het publiek voldoende om een heel verhaal te vertellen. Alle illustraties worden verder omschreven in de tekst, die hoofdzakelijk over motoren gaat. De motorliefhebbers zullen er van snoepen.

 

Dit collectors’ item is tegelijk een historisch boek als een boek over motoren, en een werk dat het ideale geschenk (ook aan zichzelf!) vormt. Een uitzonderlijk boek en zonder aarzelen te bestellen, want u raadt het al: de oplage is beperkt!

Gegevens

 

Luxe-uitgave van 264 pagina’s
Afmetingen: 30/30 cms
Cover: karton
Binnenin: papier 140 g
Oplage: beperkt tot 1.500 exemplaren
Vertaling van de texte beschikbaar in Nederlands en Engels
Uitgever: Stade 27
Prijs: 60,00 €

60,00Het product kopen

Je viens dévorer le bouquin.

Bravo… on a qu’une envie le réouvrir et recommencer ! Merci

Thierry Dricot

J’ai acheté le livre aux 6h de Spa, chouette de revoir l’historique de ce circuit sur lequel je roule depuis 2001 grâce à DG Sport.

De très belles photos des kamikazes de l’époque, fallait en avoir pour y rouler, on revoit aussi l’ancienne configuration du circuit avec ses virages que l’on reconnaît à peine.

Et puis il y a l’histoire du sport avec les champions qui y ont roulé et petite fierté….une photo du départ des 6h 2019 sur laquelle je figure !

Un livre de collection !

Philippe Galle
J’ai reçu hier le chef d’oeuvre Francorchamps 100 ans de moto;
Un seul mot me vient à l’esprit “magnifique”
Que de travail pour rechercher les documents cela a du prendre,des années?
Le résultat dépasse toutes les espérances!
Mème si ma contribution est minime(3-4 photos)c’est un honneur d’avoir pu participer à la réalisation de cet ouvrage.
Que de souvenirs reviennent à la surface,il manque juste le bruit incomparable des MV Agusta et l’odeur du ricin.
J’ai eu la chance de pouvoir photographier la période 71-85 et les pilotes étaient de vrais gladiateurs.
J’espère que les deux autres tomes qui doivent paraitre sur les 100 ans du circuit seront du mème tonneau.
Le texte est clair et pas en petits caractères et l’impression des photos noir et blanc est nikel.
Dommage les floues parmi les plus récentes,c’est le seul reproche.
Encore toutes mes félicitations
Gerard t’Serstevens
Fermer Zoomer